Kvantificering af produkter på det danske marked

At beregne markedsforsyningen er en helt grundlæggende øvelse til at estimere hvor stort et produktmarked er. Du skal kvantificere produktet - dvs gøre det målbart.

Start med at se vores video om, hvilke tabeller fra Statistikbanken, du skal bruge.
NB: Statistikbankens emner er blevet rokeret lidt rundt siden vi lavede videoen, men du kan søge på tabelkoderne (Varer1, KN8Y) i Statistikbankens søgefelt - så slipper du for at rode rundt i emnerne.

Video: Lær hvordan du beregner markedsforsyningen eller markedets størrelse

Find dine varekoder i en oversigt og/eller i søgemaskinen:

  • Hierarkisk oversigt over varekoder (Det kombinerede nomenklatur, tryk på ”koder og kategorier” for at folde listen ud)
  • Danmarks Statistiks KN søgemaskine til varekoder: Søg på varekoder vha beskrivelse og officiel tekst (slå begge muligheder til)
  • Tip: Jeg plejer at åbne både oversigt og søgemaskine for at være sikker på at finde netop den eller de varekoder, der dækker mit produkt

Markedsanalysens emner

Hvilke emneområder kan være relevante at undersøge når du skal lave en markedsanalyse - og hvilke typer af første- og andenhåndskilder burde kunne hjælpe med tekster eller data?

Find oversigten her (pdf)

Jeg kan ikke finde data - hvad gør jeg?

Nogle gange er det bare ikke muligt at finde gode data.

Denne 'hvad kan jeg gøre'-vejledning er udarbejdet i samarbejde med Tine Frandsen, underviser på professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring.

Find vejledningen her

Mangler du hjælp?

Se hvordan og hvornår du kan komme i kontakt med en bibliotekar.

Klik her