Kildehåndtering
Kildekritik og kildehåndtering - metoder til udvælgelse og håndtering af dine kilder
Når du skriver opgaver på studiet, inddrager du kilder i form af teorier, videnskabelige artikler, citater, begreber osv.
Lær herunder mere om plagiat, kildekritik, kildehåndtering (henvisningers og litteraturlistens udformning) og om software, der kan hjælpe dig med at holde styr på dine kilder.
Plagiat
Plagiering er, når du gør brug af en andens arbejde og lader som om det er dit eget og/eller lader være med at udarbejde en fuld reference. Alle kilder skal refereres, det gælder ord, lyd og billeder. Undgå at lave plagiat i dine opgaver - læs hvordan.
PlagiatKildekritik
Vær kildekritisk - Husk de fem regler: niveau, afsender, motivation, aktualitet og argumentation.
KildekritikHarvard-standarden
Når du skriver opgaver på Erhvervsakademi Aarhus bruges Harvard-standarden. Denne eksempelsamling af forskellige kilder, er registreret netop efter standarden (litteraturlisten og henvisninger). Du får også en gennemgang af, hvordan man f.eks. behandler bilag mm.
Harvard-standardenZotero
Dette gratis kildehåndteringsprogram, trækker data om dine kilder fra internettet, laver henvisninger og danner automatisk en litteraturliste. Få hjælp til installation og brug. Biblioteket er superbrugere, så kontakt os hvis du støder på problemer i forbindelse med kildehåndteringen.
ZoteroPersondata
Husk, at når du indsamler persondata, laver surveys og andre typer data i forbindelse med dine studieprojekter, så er det dig, der er den dataansvarlige og med Persondataforordningen (GDPR) er der skærpede krav til, hvordan du håndterer persondata i dine studieopgaver.
Persondata