Gode e-bøger sites

Google Books

Google Books er Googles specialsite for bøger. Nogle tekster er der fuld adgang til (open access-bøger), andre er der delvis adgang til - og andre igen ligger kun med en beskrivelse.
Har du fået anbefalet en lærebog, men kan lige nu og her ikke få fat i den, kan det være et forsøg værd at tjekke Google Books ud - måske er den bid information, du har brug for, frit tilgængeligt.
Husk at der ligger revl og krat på Google Books - vær kildekritisk!

Directory of Open Acces Books 

De fleste akademiske forlag har et udvalg af Open Access e-bøger. Du behøver ikke at lede på nettet efter denne type bøger - de er alle at finde via portalen ‘Directory of Open Access Books’.  
Find bøger enten ved en fritekstsøgning (‘Search’) eller afgræns ud fra titel-, emneords- eller forfatterliste (Browse’) 

CABI Open Access Books

CABI er et akademisk forlag, der specialiserer sig i dyre- og plantevidenskab samt turisme. Vi har en masse af deres kvalitetsbøger stående på biblioteket. CABI udgiver også nogle få af deres titler som open access.

E-bogslicenser på folkebiblioteker 

Via folkebibliotekernes hjemmesider har du adgang til et udvalg af e-resurser. Blandt licenserne er der også adgang til at låne fag- og skønlitterære e- og lydbøger. 

Bor man i Aarhus hedder menuen ’Netmedier’, i Horsens ’Det digitale bibliotek’, men det kan også hedde ’onlinebiblioteket’, ’e-biblioteket’ osv. 

Du får adgang til e-resurserne med dit folkebiblioteks-login. 

Et udvalg (ikke alle kommuner har de samme licenser så der kan være store forskelle): 

  • Books24/7 ITpro – IT-bøger 
  • E-reolen - Danske fag- og skønlitterære e- og lydbøger. 
  • Ebook Central (flere varianter med generel eller akademisk indhold) 
  • Safari Tech Books – IT-bøger